Vacsora a műhelynél
Igen népszerűvé váltak a műhelyudvarban készített vacsoráink, aminek én nagyon örülök, mert rengeteg érdekes és kedves embert van lehetőségem megismerni ezáltal.
Ez volt a cél, és az hogy...
...ezeken az estéken keresztül bemutathassam a munkám másik oldalát, ami nem csak a kovácsolásról szól, hanem az életstílusról is. Így talán az emberek jobban meg fogják érteni, kik vagyunk, és miért költöztünk ide. Milyen az, ha valaki otthon dolgozik, naponta 24 órát tölt a családdal, ott süt és főz, kertészkedik, borászkodik és így tovább…
Az ételeink olyanok, mint mi itt: több kultúra és szemlélet ötvözete. Miért? Mert hagyományos magyar kemencében készülnek, és saját alakítású, egyrészt észt hagyományokon alapuló receptek alapján.
A vacsora mellé többféle bort és pálinkát kóstoltatunk. Ezután mindenki megnézheti a kovácsműhelyt és kovácsolási bemutatót. Aki elég erősnek érzi magát, az ki is próbálhatja. És ha még marad erő és kedv, akkor kisétálunk a pincesorra is. A programnak nincs pontos vége, addig tart, amíg tart. Ezért esténként csak 1 csoportot fogadunk.
Mivel minden étel saját kezűleg családi összmunkával készül, minden este csak egy féle menüt főzünk. Amennyiben a lehetőségeink engedik, próbálunk a különleges kívánságoknak is eleget tenni.
A menü, desszerttel és friss házi kenyérrel (fűszervajjal)együtt 6000.- Ft/ főbe kerül.
Új és visszatérő vendégeinknek is szeretnénk kedvezni kicsit bővített, frissített menüsorunkkal:
- Mézes fokhagymás birka (egyéb fűszerekkel), kemencében sült krumplival, répával és cukkínivel, erdei gombás mártással, sajtos céklás salátával és friss kerti salátával.
- Római tálban készült fehérboros tejszínes házinyúl erdei gombás krumplipürével és friss salátával.
- Rozmaringos-mézes-fokhagymás kacsacomb sült krumplival, répával és több féle salátával.
- Birkapörkölt sült burgonyával vagy rizzsel, uborkás, mentás, citromos salátával, friss kerti salátával.
- Marhahús tekercsek tejszínes, újhagymás mártással, sült burgonyával, marinált paprikás fokhagymás salátával és friss salátával.
- Észt fasírt- és cukkinis lepénytál (4-5 féle fasírt, ami tartalmaz vegetáriánus fasírtot is) több féle salátával, csőben sült karifollal és brokkolival.
Desszertet bármelyik menühöz lehet választani:
- Kardemonos, sáfrányos kalács
- Málnás, joghurtos sütemény
- Marcipános, fehércsokoládés kalács
- Túrós-almás pite
- Francia almatorta karamellöntettel
- Gesztenyepüré hagyományos szifonos tejszínhabbal és csokoládéval
A vacsora végén mindenki kap egy kis kovácsolt emléktárgyat ajándékba.
Ha valaki nem talált kedvére valót ételeink között (ezt kétlem :) ), vagy valami másra fáj a foga, választhat bográcsban főtt leveseinkből.
Ennek a vacsorának, desszerttel és házi kenyérrel az ára 6000.- Ft/fő
Bográcsban főzött ételeink:
- Tejszínes lazacleves
- Szoljánka ( ez az orosz leves, igazán tartalmas és fűszeres, nagyon sokminden kerülhet bele így mindig kicsit más és nagyon különleges)
- Borscs leves (főleg a szláv országokban népszerű leves, általában céklából készítik, de persze mindenhol kicsit másképp, ez a mi jól bevált receptünk).
Házi kenyereink:
- pirított fokhagymás, rozmaringos
- napon szárított paradicsomos, olivás
- baconos
- snidlinges
Ha valakinek túl bőségesek ételeink, vagy borkóstolás mellé csak egy kis csipegetni valóra vágyik, annak is megpróbálunk kedvében járni. Szintén 4000.- Ft-ért különleges sajttálat készítünk.
Sajttálunkon kínálunk:
- többféle sajtot
- a helyi hentestől beszerzett sonkát, kolbászt
- házi kenyeret
- vegyes zöldségek: uborka, paradicsom, hagyma, paprika, stb.
Remélem mindenkinek sikerül kedvében járnunk, és talál ízlésének megfelelőt választékunkból!
És hogy a gyerekek is jól érezhessék magukat nálunk, egy hatalmas trambulin várja őket az udvarban.
A vacsorára előfoglalás szükséges és legalább 8 főnek lennie kell.
Jelentkezz telefonon: 36-70/255-2884
Üdvözöl, és szeretettel vár:
Anti