Vacsora a műhelynél

Vacsora a műhelynél

Igen népszerűvé váltak a műhelyudvarban készített vacsoráink, aminek én nagyon örülök, mert rengeteg érdekes és kedves embert van lehetőségem megismerni ezáltal.

Ez volt a cél, és az hogy...

...ezeken az estéken keresztül bemutathassam a munkám másik oldalát, ami nem csak a kovácsolásról szól, hanem az életstílusról is. Így talán az emberek jobban meg fogják érteni, kik vagyunk, és miért költöztünk ide. Milyen az, ha valaki otthon dolgozik, naponta 24 órát tölt a családdal, ott süt és főz, kertészkedik, borászkodik és így tovább…

Az ételeink olyanok, mint mi itt: több kultúra és szemlélet ötvözete. Miért? Mert hagyományos magyar kemencében készülnek, és saját alakítású, egyrészt észt hagyományokon alapuló receptek alapján.

A vacsora mellé többféle bort és pálinkát kóstoltatunk. Ezután mindenki megnézheti a kovácsműhelyt és kovácsolási bemutatót. Aki elég erősnek érzi magát, az ki is próbálhatja. És ha még marad erő és kedv, akkor kisétálunk a pincesorra is. A programnak nincs pontos vége, addig tart, amíg tart. Ezért esténként csak 1 csoportot fogadunk.

Mivel minden étel saját kezűleg családi összmunkával készül, minden este csak egy féle menüt főzünk. Amennyiben a lehetőségeink engedik, próbálunk a különleges kívánságoknak is eleget tenni.

A menü, desszerttel és friss házi kenyérrel (fűszervajjal)együtt 6000.- Ft/ főbe kerül.

Új és visszatérő vendégeinknek is szeretnénk kedvezni kicsit bővített, frissített menüsorunkkal:

  1. Mézes fokhagymás birka (egyéb fűszerekkel), kemencében sült krumplival, répával és cukkínivel, erdei gombás mártással, sajtos céklás salátával és friss kerti salátával.
  2. Római tálban készült fehérboros tejszínes házinyúl erdei gombás krumplipürével és friss salátával.
  3. Meleg füstölt csirke, Észt krumplisalátával és friss salátával.
  4. Saját módra töltött bőrös csirkemell zöldséges rizzsel, több féle salátával.
  5. Kemencében, csiperkegombával, paradicsommal, sajttal sült tarja vagy karaj, vajban pirított hagymával és paradicsommal, kemencés burgonyával és friss salátával.
  6. Rozmaringos-mézes-fokhagymás kacsacomb kemencében sült krumplival, répával és több féle salátával.
  7. Birkapörkölt sült burgonyával vagy rizzsel, uborkás, mentás, citromos salátával, friss kerti salátával.
  8. Kemencében sütött marhahús tekercsek tejszínes, újhagymás mártással, sült burgonyával, marinált paprikás fokhagymás salátával és friss salátával.
  9. Észt fasírt- és cukkinis lepénytál (4-5 féle fasírt, ami tartalmaz vegetáriánus fasírtot is) több féle salátával, csőben sült karifollal és brokkolival.

Desszertet bármelyik menühöz lehet választani:

  •     Kardemonos, sáfrányos kalács
  •     Málnás, joghurtos sütemény
  •     Marcipános, fehércsokoládés kalács
  •     Túrós-almás pite
  •     Sacher torta
  •     Feketeribizlis, citromos charlotte
  •     Francia almatorta karamellöntettel

A vacsora végén mindenki kap egy kis kovácsolt szerncsepatkót ajándékba.

Ha valaki nem talált kedvére valót ételeink között (ezt kétlem :) ), vagy valami másra fáj a foga, választhat bográcsban főtt leveseinkből.

Ennek a vacsorának, desszerttel és házi kenyérrel az ára 6000.- Ft/fő

Bográcsban főzött ételeink:

  1. Tejszínes lazacleves
  2. Szoljánka ( ez az orosz leves, igazán tartalmas és fűszeres, nagyon sokminden kerülhet bele így mindig kicsit más és nagyon különleges)
  3. Fűszeres, pulykahúsos paradicsomos leves
  4. Borscs leves (főleg a szláv országokban népszerű leves, általában céklából készítik, de persze mindenhol kicsit másképp, ez a mi jól bevált receptünk).

Házi kenyereink:

    • pirított fokhagymás, rozmaringos 
    • napon szárított paradicsomos, olivás 
    • baconos 
    • snidlinges

Ha valakinek túl bőségesek ételeink, vagy borkóstolás mellé csak egy kis csipegetni valóra vágyik, annak is megpróbálunk kedvében járni. Szintén 4000.- Ft-ért különleges sajttálat készítünk.

Sajttálunkon kínálunk:

  • többféle sajtot
  • a noszvaji hentestől beszerzett sonkát, kolbászt
  • házi kenyeret
  • vegyes zöldségek: uborka, paradicsom, hagyma, paprika, stb. 

Remélem mindenkinek sikerül kedvében járnunk, és talál ízlésének megfelelőt választékunkból!

És hogy a gyerekek is jól érezhessék magukat nálunk, egy hatalmas trambulin várja őket az udvarban.

A vacsorára előfoglalás szükséges és legalább 8 főnek lennie kell.

Jelentkezz telefonon: 36-70/255-2884

Üdvözöl, és szeretettel vár:

Anti